Basisonderwijs

Het Muziekgebouw wil de liefde voor muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Ook met kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong op allerlei manieren met muziek in aanraking komen.

Door kennis te maken met verschillende muziekgenres, te luisteren naar muziek, te experimenteren en door zelf muziek te bedenken en uit te voeren. Voor het primair onderwijs organiseren wij workshops SoundLAB en schoolconcerten.

 

Workshop SoundLAB


Al van een MODi, Dato of hothand gehoord? In onze nieuwe workshop SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en wonderlijke instrumenten uit de 21e eeuw.


Iedereen kan er muziek mee maken! Samen met je klas bedenk je een nieuw muziekstuk dat je aan het eind aan elkaar presenteert. Inclusief lespakket. > Bekijk de lesbrief

Voor wie: groep 3 t/m 8 / Wanneer: tijdens schooltijd op aanvraag / Waar: Muziekgebouw aan ‘t IJ / Duur: 90 min / Kosten: €4 per leerling / Thema’s: creativiteit, samenwerken, technologie, 21e-eeuwse muziekinstrumenten / Meer informatie en boeken: Eva Roelofsen, educatie@muziekgebouw.nl of T 020 788 2046

 

 

Schoolconcerten

Wij organiseren schoolconcerten in het Muziekgebouw én het Bimhuis. Ieder schooljaar stellen wij voor het primair onderwijs een gevarieerd concertaanbod samen, geschikt voor verschillende groepen.

Concerten van hoge kwaliteit, in dezelfde genres als onze reguliere programmering: jazz, wereldmuziek, hedendaagse muziek en klassiek. De concerten zijn op vaste data. 


 

Cellokrijgers, met Cello Octet Amsterdam
groep 3 t/m 8 / vrijdag 2 november 2018  Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg.


De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn? Inclusief digitaal lesmateriaal en hoorspel; workshop in de klas optioneel bij te boeken.

Voor wie: groep 3 t/m 8 / Wanneer: vrijdag 2 november 2018 om 11:00 en 13:00 uur / Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ / Duur: 45 à 55 min /  Kosten: €4 per leerlingThema’s: groepsdynamiek, kwetsbaar zijn, macht en leiderschap
Rokus de Veldmuis, door ICP Orchestra en Nieuw Amsterdams Peil
groep 6 t/m 8 / donderdag 8 november 2018
 De beroemde drummer Han Bennink leerde spelen op potten en pannen en drumt nu op alles wat hij tegenkomt. In dit concert spelen de musici geweldige liedjes van pianist Misha Mengelberg.


Over knuffeldieren uit de kindertijd van Misha, zoals de ‘beminde wollen giraf’, Beestebeest versus Hertie, Rokus de Veldmuis en Bospaadje Konijnenhol. Dat wordt zonder twijfel meezingen en een heleboel lol. Inclusief lespakket.

Voor wie: groep 6 t/m 8 / Wanneer: donderdag 8 november 2018 om 10.30 uur / Waar: Bimhuis / Duur: 50 min / Kosten: €4 per leerling / Thema’s: jazz, improvisatie 

Het pleintje van Meneer Sax, met het Ebonit Saxofoonkwartet
groep 3 en 4 / vrijdag 9 november 2018


Vandaag gaan we marcheren als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is, en geen zin meer heeft om door de straat te marcheren? Of als er iemand uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn?

In Het pleintje van Meneer Sax speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merkt het kwartet pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk open gaat. Inclusief digitaal lesmateriaal en hoorspel; workshop in de klas optioneel bij te boeken.

Voor wie: groep 3 en 4 / Wanneer: vrijdag 9 november 2018 om 11:00 en 13:00 uur / Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ / Duur: 45 à 55 min / Kosten: €4 per leerling / Thema’s: emotionele lading van de muziek, groepsdynamiek, marcheren


 

Flamenco 4 Kids: het Inktvisje Liesje, door Compañía Silvia Marín
groep 3 t/m 6 / maandag 28 januari 2019 (volgeboekt)
 Inktvisje Liesje komt uit Spanje, het land van de flamenco. Hemelse gitaarklanken, prachtige danseressen met waaiers en roffelende hakken: Liesje was direct betoverd. Samen met dansers en topmusici uit Madrid ontrafelt Liesje de geheimen van flamenco.


Na het optreden mogen de leerlingen zelf ervaren hoe het is de flamenco te dansen of zingen. Het wordt een spetterend flamencofeestje. !Ole! Inclusief lespakket.

Voor wie: groep 3 t/m 6 / Wanneer: maandag 28 januari 2019 om 10.30 uur (volgeboekt) en 12.30 uur (volgeboekt) / Waar: Bimhuis / Duur: 50 min / Kosten: €4 per leerling / Thema: Spanje, flamenco, gitaar, dans


 

Caravan, met Julian Schneemann & Drie Vrienden
groep 3 en 4 / vrijdag 22 maart 2019


Op een vroege zondagochtend sluipen vier muzikale vrienden een bontgekleurde caravan in. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen gaan op reis en nemen mee: een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels.


Ze rijden door een steegje in een regenachtige stad, rollen door een woeste woestijn en doorkruizen verschillende landen. Onderweg maken ze van alles mee. Door hun wereldse avonturen ontdekken ze dat muziek geen grenzen kent. Ga je mee op reis? Inclusief digitaal lesmateriaal en hoorspel; workshop in de klas optioneel bij te boeken

Voor wie: groep 3 en 4 / Wanneer: vrijdag 22 maart 2019 om 11:00 (volgeboekt) en 13:00 uur / Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ / Duur: 45 à 55 min / Kosten: €4 per leerling / Thema’s: de kracht van diversiteit, grenzeloos op reis gaan, dromen en liefde, vriendschap en onenigheid 

Folder Amsterdamse Muziekpodia

Bekijk ons aanbod voor basisonderwijs ook in de folder Primair onderwijs van de Amsterdamse Muziekpodia

Sponsoren en subsidiënten
  • logo gemeente amsterdam
  • Logo Fonds Podiumkunsten
  • Logo Fonds21
  • logo Ammodo
  • logo VSB fonds
  • logo Prins Bernard Cultuurfonds
  • logo stimuleringsfonds creatieve industrie
© Muziekgebouw

powered by Peppered